Business casual: Wat draag je naar werk?

Het is je gelukt… je hebt je droombaan bemachtigd! De vraag is nu: “Hoe kleed ik mij voor deze baan?”. In deze blog leggen wij je uit wat business casual inhoudt en hoe jij vol zelfvertrouwen op je werk verschijnt.

Wat is business casual?

Bij veel Nederlandse bedrijven wordt de dresscode business casual gehanteerd. Deze dresscode is eigenlijk een minder formele variant van traditionele zakelijke kleding. Het doel is om er netjes, verzorgd en stijlvol uit te zien. De outfit dient zowel geschikt te zijn voor werk als comfort te bieden. Het idee achter business casual is dat je er professioneel uitziet. Deze dresscode is daarom zeker niet bedoeld als een informele look. 

 

Over het algemeen betekent business casual dat je geen spijkerbroek, sneakers, short of t-shirt draagt. Dit neemt niet weg dat je een reeks aan kledingstukken kunt dragen; van een overhemd met een pantalon tot aan een chino met een sweater. Vaak wordt een outfit gecombineerd met accessoires zoals een horloge, een lederen tas of riem. De hoofdregel is dat deze dresscode minder formeel is dan een pak maar formeler is dan een spijkerbroek.

 

De basics van business casual

#1 De kleding die je draagt moet schoon zijn en mag geen kreuken bevatten. Daarnaast dient het te beschikken over formele elementen.

#2 De kleding moet goed passen. Maatwerk is hierbij een pré.

#3 Ga voor neutrale kleuren zoals zwart, grijs, wit, beige of blauw. Deze kleuren zijn tijdloos en gemakkelijk te combineren.

 

Misschien wel de beste tip is om bij twijfel te kijken naar de outfits van collega’s. Op basis hiervan kun je eenvoudig je eigen kleding aanpassen en weet je zeker dat je goed zit. 

Heb je meer behoefte aan persoonlijk advies? Bezoek dan onze winkel in Rijssen. 

 

Tip: download ons lookbook om meer inspiratie op te doen!