Dit zijn dé zomertrends voor 2022

Is jouw garderobe al zomerproof? Met een overvloed aan zomercollecties is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Geen zorgen! In deze blog delen wij vijf zomertrends die in iedere man zijn kledingkast thuishoren.

Zomertrend #1: Gekleurde broeken

Een doorsnee man heeft een aantal paar broeken in de kast hangen in klassieke kleuren zoals blauw, beige en zwart. Aankomende zomer wordt dit kleurenpallet uitgebreid; van pastel tot aan fluorescerend. Op het gebied van kleur kan het niet gek genoeg zijn. Voor wie uitgesproken kleuren een brug te ver zijn, kan ervoor kiezen om een kleuraccent toe te voegen aan een verder neutrale outfit.

 

Zomertrend #2: Vesten

In de zomermaanden worden sweaters vervangen door vesten. Het vest is zeer veelzijdig. In de lente kan het een winter- of tussenjas vervangen en op koude zomeravonden houdt een vest je lekker warm. In de zomer wordt het vest met name over een t-shirt heen gedragen. Voor mannen is een veel voorkomend type een vest met kabelpatroon.

 

Zomertrend #3: Blouse als blazer

Deze zomer zien we steeds meer alternatieven voor een jas. Net als vesten worden ook blouses over t-shirts heen gedragen. Blouses die gemaakt zijn van dikkere materialen zijn uiterst geschikt om jasjes zoals blazers te vervangen. Naast comfort geven blouses een outfit een sportieve uitstraling.

 

Zomertrend #4: Loafers

Deze zomer zijn loafers dé instapschoenen waar je op hebt gewacht. Loafers zijn gemakkelijk te combineren met zowel een jeans als een pantalon. Dankzij het klassieke uiterlijk van loafers kunnen deze een outfit net wat chiquer maken. In de zomer worden loafers voornamelijk zonder sokken gedragen. 

 

Zomertrend #5: Comfortabele pakken

Deze zomer zien we steeds meer pakken met een relaxte fit. Dit type pakken zijn elastischer en comfortabeler dan traditionele pakken. Ondanks de relaxte fit, verliezen deze pakken niet hun klassieke uitstraling en zijn deze zeer geschikt voor formele aangelegenheden. Dit type pak is goed te combineren met loafers.

 

Wij hopen je met deze tips op de hoogte te hebben gebracht van de laatste zomertrends. Liever persoonlijk advies? Bezoek dan onze winkel in Rijssen. 

 

Tip: download ons lookbook om meer inspiratie op te doen!