Hoe blijft kleding netjes in een koffer?

Het is zomer wat betekent dat de kans groot is dat je binnenkort op vakantie gaat. Ongeacht de bestemming, wil je er waarschijnlijk netjes uitzien. Hoe zorg je ervoor dat kledingstukken mooi blijven in een koffer? In deze blog delen wij onze tips.

#1 Rol bovenstukken op

Het kost vaak veel moeite om al je kleding netjes in één koffer te krijgen. Om kledingstukken zoals overhemden en T-shirts zo netjes mogelijk te vervoeren, kun je deze het beste oprollen. Hierdoor ontstaan er geen ongewenste kreuken in de stof. Let er wel op dat je de kledingstukken strak genoeg oprolt. Hierdoor blijft het extra netjes en bespaar je ruimte.

 

#2 Vouw pantalons op

In tegenstelling tot bovenstukken zijn pantalons zeer geschikt om opgevouwen te vervoeren. Zorg er wel voor dat je pantalons opvouwt op de geperste vouw. Houd hierbij de geperste vouw aan de voor- en achterzijde aan in plaats van de stiknaden aan de zijkant.

 

#3 Let op de indeling

Om kreuken te voorkomen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de indeling van je koffer. Stop altijd zware voorwerpen, zoals schoenen of een toilettas, onderin de koffer. Hierdoor voorkom je dat kledingstukken door zwaardere voorwerpen worden geplet

 

#4 Gebruik plastic zakken

Een geschikte manier om kleding netjes te vervoeren, is door gebruik te maken van plastic zakken. Leg voordat je de kleding in de koffer legt een plastic zak op de bodem van de koffer. Leg vervolgens een kledingstuk op de plastic zak en herhaal dit. Hierdoor creëer je lagen tussen de kledingstukken. Dankzij de gladde oppervlakte van de plastic zakken worden kreukels voorkomen.

 

#5 Neem als back-up een stomer mee

Mocht je kleding ondanks je inspanningen alsnog gekreukt aankomen, dan kan een stomer je redder in nood zijn. Met een stomer kun je gemakkelijk kreuken uit kleding halen. Wanneer je geen stomer bij de hand hebt, kun je een gekreukt kledingstuk in de douche hangen. Door de stoom van de douche zullen de kreuken verminderen.

 

Tip: Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste acties van Koedijk Mode? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!