Interview 90-jarig bestaan Koedijk

Koedijk Mode bestaat 90 jaar, daarom werd er een interview gehouden met Lucien Brinks. Hij vertelt over hoe hij in de zaak terecht is gekomen, waar hij trots op is en wat de toekomstplannen zijn.

Hoe is het allemaal begonnen?

“In 1928 is het bedrijf opgericht door de grootouders van mijn vrouw, daarna is het overgenomen door mijn schoonouders en in 1996 namen mijn vrouw en ik het zelf over. Ik had altijd al wel affiniteit met kleding, maar ik had nooit gedacht om in een kledingzaak te gaan werken. Toen we het net overnamen kon ik een jaar lang drie dagen bij mijn oude baas en twee dagen in de kledingwinkel werken, om zo te kijken wat het beste bij mij paste. Maar al na 3 maanden koos ik ervoor om in de kledingwinkel te gaan werken.”

Wat maakt Koedijk zo bijzonder?

“Koedijk heeft veel kennis van zaken. Wij maken onder andere  kleding op maat en zorgen mede ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen. Zo hebben veel mannen een hekel aan kleding kopen en dit houden wij in ons achterhoofd. Dus als wij weten dat een klant broekmaat 52 heeft dan gaan wij hem niet drie of vier verschillende maten broeken laten aanpassen.”

Waar ben je het meest trots op?

“In 1996 hebben wij een slagerij erbij gekocht en deze verbouwd, waardoor de winkel een stuk groter is geworden. Dit was een hele goede investering. Ook hebben wij een hele vaste klantenkring die gelukkig nog steeds groeit. Daar zijn wij heel trots op.”

Wat zou je willen voor de toekomst?

“In ieder geval dat het zo doorgaat. Als je terugkijkt op hoe het in het begin was en hoe het nu is, dan is dat een wereld van verschil. We werken nu met een digitale etalage op onze site en dit werkt prima. Voor de toekomst zal ik de huidige digitalisering en vooruitstrevende technieken welke kunnen worden toegepast in onze branche, nauwkeurig volgen. En zo nodig investeren.”