Populaire dresscodes voor evenementen

Bij evenementen zoals bruiloften wordt vaak op de uitnodiging een dresscode vermeld. Om te voorkomen dat je de plank compleet misslaat, leggen wij in deze blog uit wat je draagt bij welke dresscode.

Dresscode 1: Black tie

Kenmerkend voor black tie zijn de vlinderdassen. Deze worden gedragen in combinatie met een smoking. De smoking mag zowel twee- als driedelig zijn. Je draagt een zwart jasje met zijden revers in combinatie met een zwarte broek. Onder het jasje draag je een wit overhemd met een blinde sluiting en een dubbele rij manchetten. Volgens de officiële etiquette mag je een smoking enkel in de avonduren dragen. Daarnaast is het uit den boze om deze te combineren met een horloge. 

 

Dresscode 2: Tenue de ville

Bij tenue de ville draag je een pak. Bij deze dresscode ligt de voorkeur op subtiele outfits in effen kleuren zoals blauw, grijs of zwart. Het overhemd dat onder het pak wordt gedragen dient lichter van kleur te zijn. Bij tenue de ville is het dragen van een stropdas een vereiste. Ook voor de stropdas geldt des te subtieler, des te beter. Een handvat bij deze dresscode is hoe formeler de bruiloft, hoe donkerder de outfit.

 

Dresscode 3: Casual chic

Bij casual chic draag je kleding die netjes is maar een casual tintje heeft. Dit betekent dat je prima je dagelijkse kleding aan kunt trekken. Combineer bijvoorbeeld een pantalon met een overhemd en sneakers. Let wel op dat je outfit netter is dan normaal. Vermijd kleding met gaten en vale plekken. Ga in plaats daarvan voor stoffen die mooi zijn afgewerkt en materialen die er verzorgd uitzien.

 

Dresscode 4: Summer chic

Voor feesten tijdens de zomermaanden wordt de dresscode summer chic vaak toegepast. Dit is de zomerse versie van casual chic waar je vooral neutrale tinten en pastelkleuren voorbij ziet komen. De kleding die wordt gedragen, is gemaakt van luchtige materialen. Je kunt hierbij denken aan een beige pantalon met een wit overhemd. Als je voor een pak gaat, kies dan voor een die gemaakt is van linnen.

 

Wij hopen dat je dankzij deze blog weet hoe je je moet kleden voor een specifieke dresscode. Liever persoonlijk advies? Bezoek dan onze winkel in Rijssen. 

 

Tip: download ons lookbook om meer inspiratie op te doen!