Trouwen in de winter: Inspiratie & advies

Hoewel de winter officieel buiten het trouwseizoen valt, zijn er veel stellen die de voorkeur geven aan trouwen in de winter. Dit is niet zo vreemd, de winter leent zich namelijk perfect voor een romantische en glamoureuze bruiloft. In deze blog delen wij inspiratie en advies voor trouwen in de winter.

Waarom trouwen in de winter? 

Een groot voordeel van een winterbruiloft is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het weer. Tijdens dit seizoen spelen bruiloften zich over het algemeen binnen af. Buiten is het immers te koud. Daarnaast worden er in de wintermaanden relatief weinig bruiloften gehouden. Dit betekent dat het ook voor veel trouwlocaties een rustige periode is. Hierdoor is de kans groter dat jouw droomlocatie op het juiste moment beschikbaar is en ook nog eens tegen een betaalbare prijs. Dit geldt overigens ook voor fotografen, kappers en visagisten.

 

Ga je in januari trouwen? Zoek dan nu een trouwpak uit! Plan eenvoudig een afspraak in.

Het trouwpak

Het trouwpak van de bruidegom krijgt een echte winterse uitstraling door de keuze voor kleuren en stoffen. De winter is het perfecte moment voor een warm en donker kleurenpalet. Hierbij kun je denken aan kleuren zoals donkergrijs, donkergroen, zwart, bordeaux of bruin. Bij een bruiloft in de winter dragen bruidegoms over het algemeen dikkere stoffen, zoals tweed, corduroy of fluweel. Naast dat deze stoffen er stijlvol uitzien, houden ze je ook lekker warm.

De trouwlocatie

In de winter wil je het liefst een locatie waar het lekker warm en knus is. Dit is natuurlijk op verschillende plekken te creëren; van een bruiloft op een klassiek landgoed tot een bruiloft op een moderne locatie. 

Tip: houd het bij één locatie, zodat gasten in het geval van slecht weer niet naar een andere locatie hoeven te reizen.  

 

Om een trouwlocatie helemaal af te maken, spelen accessoires een grote rol. Iets wat zeer goed aansluit op een winterbruiloft is het gebruik van sfeervolle verlichting. Dit kan door veel kaarsen neer te zetten of door lichtslingers op te hangen. Bij veel winterse bruiloften wordt de locatie gedecoreerd met versieringen in kleuren zoals goud, rood, zilver en wit. Ook zie je vaak het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en dennentakken, terug in de decoratie.