Naar welke gelegenheden kan ik mijn trouwpak dragen?

Een trouwpak is waarschijnlijk één van de kostbaarste items in je garderobe. Toch ervaren veel mannen obstakels bij het dragen ervan na de huwelijksdag. In deze blog geven wij tips om je trouwpak zo te stylen dat je deze ook bij andere gelegenheden kunt dragen.

De bruiloft van iemand anders

Het is zonde om een gloednieuw pak aan te schaffen voor iemand anders bruiloft, als je een mooi pak in de kast hebt hangen. Je kunt prima je eigen trouwpak naar een andere bruiloft dragen. Mits deze in het thema past natuurlijk. Let er wel op dat je niet de outfit van de bruidegom overstijgt. Het is immers zijn dag. Je voorkomt dit door je trouwpak wat te downstylen. Dit doe je door het trouwpak tweedelig in plaats van driedelig te dragen. Combineer bijvoorbeeld de pantalon met het gilet of het colbert. 

Op kantoor

Een trouwpak maak je casual door de items los van elkaar te dragen. Naar kantoor kan dit prima. Combineer het colbert van het trouwpak met een chino of draag de pantalon met een overhemd. Vermijd een overhemd met een grote boord. Een outfit krijgt al snel een casual look door een jeans toe te voegen. Draag een jeans bijvoorbeeld in combinatie met het  colbert of het overhemd. 

Chique diner

Een chique diner is de perfecte gelegenheid om een trouwpak te dragen. Je maakt het trouwpak geschikt hiervoor door deze tweedelig te dragen. Combineer de items met een coltrui of overhemd. Er zijn tal van mogelijkheden. Draag bijvoorbeeld alleen het colbert of alleen de pantalon. Ook kun je het gilet stylen met een jeans. Houd je meer van een casual look? Rol dan de mouwen van het overhemd op en voeg sneakers toe.

 

Heb je behoefte aan persoonlijk stylingadvies? Breng dan een bezoek aan onze winkel. Ons team staat voor je klaar.